KJK Fund detinea anterior achizitiei 221.933 de actiuni la Conpet, reprezentand 2,56% din capital, iar dupa tranzactie a ajuns la 611.933 titluri, reprezentand 7,07% din companie, potrivit unui document transmis de Conpet Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Tranzactia a fost derulata joi, 13 noiembrie, cand in piata a fost inregistrat rezultatul plasamentului privat cu actiuni derulat de Fondul Proprietatea.

Fondul Proprietatea a vandut, joi, prin plasament privat accelerat 23,6% din Conpet pentru 99,8 milioane lei (22,5 milioane euro), cu un discount al pretului pe actiune de 8% fata de cotatia din piata inaintea anuntarii planului de vanzare.

"In urma finalizarii procedurii de plasament privat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a actiunilor ordinare detinute de Fond in Conpet anuntata ieri, numarul final al actiunilor oferite este de 2.047.095 actiuni ordinare emise de Conpet, iar pretul per actiune este de 48,75 lei", se arata intr-un comunicat transmis BVB, la momentul respectiv, de catre Fondul Proprietatea.

In urma vanzarii pachetului de actiuni, participatia Fondului la Conpet a scazut de la 29,7%, la 6,1%. Conpet opereaza sistemul national de transport al produselor petroliere. Statul controleaza prin Ministerul Economiei 58,71% din actiunile companiei.

Statul si francezii au...
Citeste si: Statul si francezii au refuzat listarea Engie pe BVB

Actiunile Conpet se tranzactionau luni in a doua parte a sedintei in crestere cu 1,7%, la pretul de 53 de lei/unitate, cotatia anterioara anuntului FP privind vanzarea de actiuni. La acest pret, compania are o capitalizare de 458,8 milioane de lei (103,7 milioane de euro).