CA al Depozitarului Central il acuza pe directorul general de incalcarea clauzelor mandatului

Mandatul Adrianei Tanasoiu de director general al Depozitarului Central a fost revocat din cauza nerespectarii unor obligatii referitoare la loialitate, confidentialitate, buna-conduita, dar si din cauza modului de gestionare a circuitului unor documente, potrivit Consiliului de Admnistratie (CA).

"Decizia de incheiere a relatiilor contractuale intre Adriana Tanasoiu si Depozitarul Central a fost rezultatul unei analize ample, fiind fundamentata pe evaluarea indeplinirii obligatiilor sale din contractul de mandat. (...) Evaluare a avut la baza o opinie legala independenta, care a invederat incalcarea clauzelor contractului de mandat stipulate in contract, fapt ce a atras revocarea mandatului Adrianei Tanasoiu. Principalele motive care au stat la baza acestei decizii sunt: nerespectarea obligatiilor din contractul de mandat cu privire la loialitate, confidentialitate, buna-conduita, precum si modul in care a fost gestionat circuitul unor documente interne fara caracter public", se arata intr-un comunicat transmis, joi, de Depozitarul Central (DC).

Documentatia care a stat la baza acestei decizii a fost transmisa oficial tuturor institutiilor abilitate, se arata in anunt. Depozitarului Central a informat miercuri ca a decis in ziua precedenta incetarea mandatului de director general al Adrianei Tanasoiu, aflata la conducerea Depozitarului din anul 2006, si numirea pe acest post a Silviei Buicanescu, anterior director Operatiuni Decontare in cadrul DC.

BVB, fara o informare oficiala

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a transmis ulterior, in urma solicitarilor venite din partea presei, ca nu a fost informata si nici consultata cu privire la revocarea directorului general al Depozitarului Central si numirea noului director general. "In plus, motivele deciziei luate de catre Consiliul de Administratie al Depozitarului Central de a revoca directorul general de la indatoririle sale raman necunoscute Bursei de Valori Bucuresti", se arata in comunicatul transmis de BVB.

Bursa de Valori Bucuresti este principalul actionar al Depozitarului Central, cu o participatie de 69,04%. Depozitarul Central asigura seriviile de decontare-compensare pentru tranzactiile derulate la BVB. Consiliul de Administratie al Depozitarului Central noteaza in comunicatul transmis joi ca au fost luate toate masurile necesare pentru a se asigura ca activitatea institutiei nu va fi afectata de incetarea relatiilor contractuale cu Adriana Tanasoiu, careia ii multumeste pentru activitatea de pana acum.

Citeste si:
Alianța Pentru Turism – SOS Turismul Românesc anunță schimbarea...
Alianța Pentru Turism – SOS...

Mandatul actualului Consiliu de Administratie urmeaza sa se incheie in aproximativ o luna. Consiliul de Administratie este condus de Cristian Agalopol - directorul Departamentului Clienti Custode al Citibank Europe, sucursala Romania, si include pe Doru Bolos - presedintele Proagro Capital, Carmen-Lucia Dumitrescu - director general adjunct dezvoltare la SIF Banat-Crisana (SIF1), Cecilia Manta - analist si responsabil pentru relatia cu investitorii la SIF Moldova (SIF2), Dana Mirela Ionescu - director piete de capital la Raiffeisen Bank Romania, Alexandru Ioan - director departament de retail la KBC Securities Romania, Sandu Cristinel Popescu - presedinte si director general la Voltinvest Craiova, Adrian Simionescu - presedinte si director general la Vienna Investment Trust si Adrian Tod-Raileanu - directorul general al firmei de brokeraj Rombell Securities.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri