Adriana Tanasoiu, "mama" Depozitarului Central, a fost demisa dupa aproape 9 ani de mandat

Adriana Tanasoiu a fost demisa din functia de director general al Depozitarului Central (DC), institutia care asigura compensarea si decontarea tranzactiilor de pe Bursa de Valori Bucuresti, potrivit unui anunt al companiei.

“Consiliul de Administratie al Depozitarului Central a decis, in sedinta din data de 11.11.2014, incetarea relatiilor contractuale de mandat dintre Depozitarul Central si doamna Adriana Tanasoiu”, se mentioneaza intr-un anunt al DC.

Adriana Tanasoiu a condus Depozitarul inca de la infiintarea institutiei, in 2006, dupa ce anterior a fost director general-adjunct al Bursei de Valori Bucuresti. Reprezentantii Depozitarului nu au motivat demiterea, insa cel mai probabil neintelegerile cu anumiti memrbi din CA, printre care si presedintele Cristian Agalopol, au determinat aceasta mutare.

Adriana Tanasoiu si Cristian Agalopol nu au putut fi contactati pentru comentarii in aceasta dimineata.

In locul Adrianei Tanasoiu a fost numita Silvia Buicanescu. Cu o vechime de 18 ani in piata de capital, Silvia Buicanescu a ocupat anterior pozitia de Director Operatiuni Decontare in cadrul Depozitarului Central.

Citeste si:
Top On The Move: Schimbari puternice in companiile din Romania
Top On The Move: Schimbari...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri