Reprezentantii BVB mai spun ca nu cunosc motivele deciziei luate de administratorii Depozitarului.

“BVB nu a fost informata si nici consultata cu privire la revocarea directorului general al Depozitarului Central si numirea noului director general. In plus, motivele deciziei luate de catre Consiliul de Administratie al Depozitarului Central de a revoca directorul general de la indatoririle sale raman necunoscute Bursei de Valori Bucuresti”, se mentioneaza intr-un comunicat al BVB.

Bursa de Valori Bucuresti va solicita in mod oficial presedintelui Consiliului de Administratie al Depozitarului Central explicatii cu privire la aceasta situatie.

Citeste si:

“In acelasi timp, BVB isi exprima asteptarile ca starea de guvernanta corporativa in cadrul Depozitarului Central - o institutie de importanta sistemica a pietei de capital si parte a Grupului BVB - nu se va deteriora in continuare”, se mai spune in comunicatul operatorului celei mai mari piete de actiuni din Romania.

Adriana Tanasoiu a condus Depozitarul inca de la infiintarea institutiei, in 2006, dupa ce anterior a fost director general-adjunct al Bursei de Valori Bucuresti. Reprezentantii Depozitarului nu au motivat demiterea, insa cel mai probabil neintelegerile cu anumiti membri din CA, printre care si presedintele Cristian Agalopol, au determinat aceasta mutare.

In locul Adrianei Tanasoiu a fost numita Silvia Buicanescu. Cu o vechime de 18 ani in piata de capital, Silvia Buicanescu a ocupat anterior pozitia de Director Operatiuni Decontare in cadrul Depozitarului Central.