In cazul in care un actionar depaseste pragul de 33% din capitalul unei companii, trebuie sa lanseze in cel mult doua luni o oferta publica de preluare obligatorie pentru titlurile pe care nu le detine.

"SSIF Broker informeaza cu privire la primirea in data de 21 noiembrie a deciziilor ASF prin care s-a aprobat achizitionarea in mod direct de catre SIF Moldova a unei participatii calificate de 32,99% din capitalul social al SSIF Broker, respectiv achizitionarea in mod indirect a unei participatii calificate de 32,99% din capitalul social al SAI Broker", se arata intr-un comunicat transmis de firma de brokeraj Bursei de Valori Bucuresti.

SIF Moldova avea la sfarsitul lunii septembrie 4,99% din actiunile SSIF Broker, potrivit raportului financiar cu rezultatele societatii pentru trimestrul al treilea.

Achizitiile reprezentand mai mult de 10% din capitalul unei firme de brokeraj trebuie aprobate de ASF, potrivit legii privind piata de capital.

Office Barista preia...
Citeste si: Office Barista preia Waterpure Office Systems

La cotatia de 0,1177 lei/actiune din inchiderea sedintei de vineri, SSIF Broker are o capitalizare de 39,86 milioane de lei (9 milioane de euro). Pretul titlurilor companiei a crescut cu 9,5% in urma anuntului privind intentia SIF Moldova.

Potrivit celor mai recente date, cel mai mare actionar al SSIF Broker este SIF Muntenia (SIF4), cu o participatie de 18,3% la 10 septembrie, iar restul titlurilor se afla in posesia unor actionari mai mici.