ASF: SIF Moldova poate cumpara 33% din Broker Cluj

SIF Moldova (SIF2) a primit acordul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru achizitionarea in mod direct a unei participatii de 32,99% din capitalul firmei de brokeraj SSIF Broker, la care avea la sfarsitul lunii septembrie o detinere de 4,99%, scrie Mediafax.

In cazul in care un actionar depaseste pragul de 33% din capitalul unei companii, trebuie sa lanseze in cel mult doua luni o oferta publica de preluare obligatorie pentru titlurile pe care nu le detine.

"SSIF Broker informeaza cu privire la primirea in data de 21 noiembrie a deciziilor ASF prin care s-a aprobat achizitionarea in mod direct de catre SIF Moldova a unei participatii calificate de 32,99% din capitalul social al SSIF Broker, respectiv achizitionarea in mod indirect a unei participatii calificate de 32,99% din capitalul social al SAI Broker", se arata intr-un comunicat transmis de firma de brokeraj Bursei de Valori Bucuresti.

SIF Moldova avea la sfarsitul lunii septembrie 4,99% din actiunile SSIF Broker, potrivit raportului financiar cu rezultatele societatii pentru trimestrul al treilea.

Achizitiile reprezentand mai mult de 10% din capitalul unei firme de brokeraj trebuie aprobate de ASF, potrivit legii privind piata de capital.

Citeste si:
BT și SIF Moldova oferă burse de EMBA în valoare de 30.000 de euro
Banca Transilvania și SIF...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

La cotatia de 0,1177 lei/actiune din inchiderea sedintei de vineri, SSIF Broker are o capitalizare de 39,86 milioane de lei (9 milioane de euro). Pretul titlurilor companiei a crescut cu 9,5% in urma anuntului privind intentia SIF Moldova.

Potrivit celor mai recente date, cel mai mare actionar al SSIF Broker este SIF Muntenia (SIF4), cu o participatie de 18,3% la 10 septembrie, iar restul titlurilor se afla in posesia unor actionari mai mici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri