Indicele BET Plus, de referinta, a scazut cu 0,2%, iar BET, al celor mai lichide actiuni, a coborat cu 0,3%, dupa ce marti au crescut cu 0,6%. BET Plus include cele mai lichide 40 de actiuni din piata reglementata BVB, cu exceptia SIF-urilor si a actiunilor companiilor straine. Transferurile cu actiuni au totalizat 1,64 milioane lei (369.100 euro) pana la ora 10:50.

Jumatate din valoarea totala a tranzactiilor a provenit din operatiuni cu titlurile Romgaz (SNG). Investitorii au tranzactionat titluri ale producatorului de gaze naturale cu o valoare de 871.400 lei, iar pretul a scazut cu 0,2%. Printre actiunile cu rulaj mai ridicat s-au numarat in prima ora si Fondul Proprietatea (FP) si Electrica (EL). Actiunile Fondul Proprietatea au crescut cu 0,2%, in urma unor transferuri de 324.600 de lei.

Titlurile Electrica au scazut cu 2%, pe un rulaj de 157.000 de lei, dupa ce au inchis in urcare cu 5,4% marti. Actiunile companiei de electricitate se aflau in urcare cu 2,2% aproape de finalul sedintei de marti, insa mai multe tranzactii, cu o valoare totala de 1,85 milioane de lei, au accelerat cresterea la 5,4%.

Citeste si:

BET NG, indicele sectorului energetic, a scazut cu 0,6%, iar BET FI, compus din cele cinci SIF-uri si Fondul Proprietatea, a coborat cu 0,3%. Pe segmentul deal al bursei nu au avut loc tranzactii in prima ora.

Indicele extins BET XT a scazut cu 0,3%, iar BET BK a inregistrat un declin de 0,1%. BET XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In Europa de Vest, principalele actiuni au deschis tranzactiile de miercuri in urcare pentru a patra sedinta consecutiv, datorita avansului consemnat de titlurile companiilor din comert si din sectorul financiar. Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a crescut cu 0,1%, DAX 30 (Frankfurt) cu 0,4%, iar FTSE 100 (Londra) a scazut cu 0,2%.