9 Decembrie 2014

Gabriel Filimon, adus la audieri la DIICOT. Dragos Bilteanu este urmatorul



Gabriel Filimon, directorul general al SAI Muntenia Invest – compania care administreaza SIF Muntenia a fost adus cu mandat la DIICOT in aceasta dupa-amiaza, potrivit imaginilor difuzate de Digi 24. La audieri urmeaza sa ajunga si Dragos Bilteanu, directorul general si presedintele SIF Banat-Crisana.

Procurorii DIICOT au facut luni 31 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Arad, la 25 de persoane suspectate ca ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat Crisana si SIF Muntenia, de unde au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar si ca s-ar fi implicat in operatiuni de manipulare a pietei de capital.

De asemenea, oficialii DIICOT au descins si la sediul Swiss Capital, cea mai mare firma de brokeraj de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unor persoane prezente la fata locului.

Brokerii de la Swiss Capital au intermediat in septembrie 2013 o serie de tranzactii suspecte, pe care procurorii le ancheteaza acum in dosarul referitor la delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia.



Citeste si