Omul de afaceri Catalin Chelu a murit in Iordania [UPDATE]

Omul de afaceri si investitorul Catalin Chelu, cautat de politie pentru dupa ce a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare, ar fi murit in Iordania, potrivit cotidianului galatean Viata Libera.

[UPDATE2] Este oficial: omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat definitiv in dosarul "Mita la MAI", pentru o tentativa de mituire a unui fost secretar de stat, a murit luni la un spital din Amman, conform unor informatii transmise de MAE.

[UPDATE1] Informatia a fost confirmata de mai multe surse. Potrivit Economica.net, condamnarea definitive l-ar fi impiedicat sa faca un transplant de inima, pentru care ar fi fost deja inscris pe liste de asteptare intr-o tara scandinava.

Catalin Chelu, in varsta de 47 de ani, ar fi murit luni dimineata, la ora 3:00, de o boala de inima, omul de afaceri fiind inscris pe o lista de asteptare pentru transplant cardiac.

Informatia a fost confirmata pentru Evenimentul Zilei de o sursa apropiata omului de afaceri, care a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Citeste si:
MAE confirma: Catalin Chelu, condamnat la inchisoare, a murit in Amman
MAE confirma: Catalin Chelu,...

Catalin Chelu s-a remarcat in mediul financiar datorita faptului ca a fost unul dintre cei mai mari investitori de pe bursa de la Bucuresti.

Catalin Chelu, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare in dosarul "Mita la MAI", a fost dat in urmarire nationala de Politie, pentru punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei, intrucat nu a fost gasit la domiciliu.

El a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani de inchisoare in dosarul "Mita la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat in Ministerul de Interne Dan Valentin Fatuloiu.

Chelu a fost acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului sef Dan Valentin Fatuloiu suma de un milion de euro.

Citeste si:
Cursă specială Tarom: 30 de români au revenit în ţară din Liban şi...
Cursă specială Tarom: 30 de...

In schimbul banilor, Fatuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denuntator in acest dosar - trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa "indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia".

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri