Albalact este a treia cea mai mare companie de pe Rasdaq, cu o valoare de piata de 176 mil. lei (39,5 mil. euro).

“In urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor vom veni cu propunerea de a muta Albalact in piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, la categoria a doua”, a declarat Raul Ciurtin (foto), presedintele Albalact.

Familia Ciurtin detine direct si indirect 42,4% din producatorul de lactate, ale carei actiuni sunt printre cele mai tranzactionate din piata Rasdaq. Detinerile sunt realizate prin intermediul a doua firme inregistrate in Cipru: Croniar Holdings (15,6%) si Crisware Holdings (26,8%).

Intrebat daca brandurile Albalact, printre care Zuzu, Fulga sau Raraul, sunt detinute de companie in sine, sau de firmele controlate de principalul actionar, Raul Ciurtin a declarat ca astfel de temeri sunt nejustificate.

Cat puteai castiga investind...
Citeste si: Cat puteai castiga investind 10 ani cate 100 de lei/luna in actiuni

“Toate marcile si tot ce tine de proprietatea intelectuala se afla in proprietatea Albalact. (…) In prezent suntem adeptii si sustinatorii transparentei, chiar daca, sincer sa fiu, abia in 2005 am descoperit ce este bursa. Pana atunci, desi eram listati, trimiteam niste rapoarte catre bursa, dar nu stiam de ce sau pentru cine exact. Am inteles apoi importanta investitorilor si cred ca in prezent exista o mare dorinta a populatiei de a-si plasa banii in companii romanesti”, a spus Raul Ciurtin in cadrul unei conferinte organizata de Bursa de Valori Bucuresti si compania de consultanta EY Romania.

Actiunile Albalact au crescut cu 74% in acest an, pana la cotatia de 0,27 lei/unitate din prezent. Producatorul de lactate a inregistrat profit in crestere in fiecare din ultimii 3 ani. In 2013, rezultatul net al companiei a ajuns la 8,4 mil. lei, in crestere cu 9% fata de 2012.

Sursa tabel: Tradeville

Piata de lactate din Romania:...
Citeste si: Cum au evoluat afacerile primilor 10 mari producatori de lactate