Actionarii producatorului de electricitate Nuclearelectrica (SNN) vor putea subscrie in cadrul majorarii de capital in valoare de 239 milioane de lei in perioada 5 ianuarie-4 februarie 2015, operatiunea fiind avizata de Autoriatea de Supraveghere Financiara (ASF).

ASF a avizat majorarea de capital in 23 decembrie, potrivit unui anunt al Nuclearelectrica, scrie Mediafax.

Nuclearelectrica a anuntat in luna octombrie intentioneaza sa isi majoreze capitalul social prin emitere de actiuni noi in valoare de 239 milioane de lei.
Statul controleaza, prin Ministerul Economieri, un pachet de 81,27% din actiunile Nuclearelectrica, in timp ce Fondul Proprietatea (FP) are 9,73% din titluri, iar restul se afla in posesia altor actionari. FP a cerut in instanta, la inceputul lunii decembrie, anularea hotararii actionarilor Nuclearelectrica de majorare a capitalului.

Majorarea capitalului se va face prin emiterea a 23,9 milioane de actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 10 lei. Din total, 19,4 milioane de titluri ar reprezenta aportul in numerar al statului roman prin Ministerul Economiei, respectiv valoarea alocatiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unitatii 2 si pentru finantarea lucrarilor la Unitatile 3, 4 si 5 de la CNE Cernavoda.

Cel mult 4,479 milioane de actiuni noi vor fi oferite, in cadrul exercitarii dreptului de preferinta, spre subscriere celorlalti actionari ai SNN in vederea mentinerii cotelor de participatie. Intermediarul ofertei va fi Swiss Capital. Nuclearelectrica, listata la Bursa de Valori Bucuresti, are o capitalizare de 2,18 miliarde de lei (488 milioane de euro) la cotatia actuala a actiunilor.

Citeste si:
Brokerii de pe bursă lucrează de acasă. Companiile cer vot electronic
Coronavirus | Brokerii de pe...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bittnet în premieră o AGA în format complet electronic, în contextul carantinei
Setari Cookie-uri