ASF a avizat majorarea de capital in 23 decembrie, potrivit unui anunt al Nuclearelectrica, scrie Mediafax.

Nuclearelectrica a anuntat in luna octombrie intentioneaza sa isi majoreze capitalul social prin emitere de actiuni noi in valoare de 239 milioane de lei.
Statul controleaza, prin Ministerul Economieri, un pachet de 81,27% din actiunile Nuclearelectrica, in timp ce Fondul Proprietatea (FP) are 9,73% din titluri, iar restul se afla in posesia altor actionari. FP a cerut in instanta, la inceputul lunii decembrie, anularea hotararii actionarilor Nuclearelectrica de majorare a capitalului.

Majorarea capitalului se va face prin emiterea a 23,9 milioane de actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 10 lei. Din total, 19,4 milioane de titluri ar reprezenta aportul in numerar al statului roman prin Ministerul Economiei, respectiv valoarea alocatiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unitatii 2 si pentru finantarea lucrarilor la Unitatile 3, 4 si 5 de la CNE Cernavoda.

Cel mult 4,479 milioane de actiuni noi vor fi oferite, in cadrul exercitarii dreptului de preferinta, spre subscriere celorlalti actionari ai SNN in vederea mentinerii cotelor de participatie. Intermediarul ofertei va fi Swiss Capital. Nuclearelectrica, listata la Bursa de Valori Bucuresti, are o capitalizare de 2,18 miliarde de lei (488 milioane de euro) la cotatia actuala a actiunilor.

Instanta obliga Metrorex sa...
Citeste si: Metrorex, obligata de Justitie sa reia alimentarea magazinelor