Statul a incasat 63 mil. pentru 10% din Nuclearelectrica

Compania de stat Nuclearelectrica a vandut 10% din actiuni prin oferta initiala pe Bursa, pentru 281,8 milioane lei (63 milioane euro), suma minima vizata prin aceasta operatiune, titlurile fiind emise printr-o majorare de capital la care FP a participat cu 30,6 milioane lei (6,8 milioane euro).

Nuclearelectrica a atras 312,4 milioane lei (69,8 milioane euro) printr-o majorare de capital in care a emis actiuni reprezentand 11,077% din capitalul social.

Un pachet de 10% din actiuni a fost scos la vanzare la bursa printr-o oferta publica initiala in vederea listarii, iar diferenta de 1,077% din titluri a fost cumparata de Fondul Proprietatea (FP), in baza dreptului de preferinta.

Prin oferta derulata la bursa, valoarea ofertei era cuprinsa intre 281,8 milioane lei si 379,4 milioane lei, in functie de preturile la care puteau fi cumparate titlurile, respectiv intre 11,2 lei si 15 lei.

In cadrul ofertei, investitorii institutionali si investitorii mari de retail au cumparat actiunile la pretul de 11,2 lei, pretul minim din oferta, iar micii investitori de retail la preturi de 10,304 lei (8% discount acordat pentru subscrierile din primele 3 zile ale ofertei) si 10,864 lei (3% discount pentru subscrierile din a patra zi a ofertei).

Citeste si:
Un semestru de criză coronavirus pe bursă. Ce acțiuni au rezistat...
Un semestru de criză...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Investitorilor institutionali le-au fost alocate 85% din oferta, investitorii mari de retail au avut destinat un pachet de 5% din titluri, iar micii investitori 10%.

Astfel, investitorii institutionali au participat cu 241,5 milioane lei, cei de retail cu 14,2 milioane lei, iar micii investitori au subscris de 26,16 milioane lei.

Actiunile vandute in oferta vor avea atasate drepturi de alocare, astfel ca investitorii vor putea beneficia de titlurile cumparate chiar inainte ca acestea sa le fie transferate in conturi. Drepturile de alocare ar putea fi listate la Bursa de Valori Bucuresti pe 4 octombrie.

Aproape 30% dintre investitorii care au cumparat actiuni la Nuclearelectrica sunt din SUA

Aproape 30% dintre investitorii care au cumparat actiuni la Nuclearelectrica sunt din Statele Unite, a declarat luni ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Citeste si:
BVB: Îngheţarea listărilor pe bursă contravine intereselor României
BVB: Îngheţarea listărilor de...

"Un procent de 29% din investitorii la Nuclearelectrica sunt din SUA", a afirmat Nita intr-o conferinta de presa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri