"Este prematur sa vorbim despre listari", a afirmat Andrei Gerea, intr-o conferinta organizata de Fondul Proprietatea. El a spus ca va fi nevoie de o discutie cu oficialii FMI in privinta elaborarii unui calendar al listarilor unor companii de stat, noteaza Mediafax.

Potrivit ministrului, in cazul Complexului Energetic Oltenia este nevoie de unele restructurari, astfel incat aceasta sa fie atractiva pentru investitori. Andrei Gerea a mai spus ca prioritatile sale la conducerea insitutiei sunt finalizararea strategiei energetice si continuarea reformei sectorului energetic.

Potrivit angajamentelor asumate de Guvern fata de FMI, urmatoarele companii energetice care ar trebui listate la bursa sunt Hidroelectrica si Complexul Energetic Oltenia. Prima dintre cele doua companii este insa in insolventa, iar cealalta are dificultati in privinta productiei si vanzarii electricitatii.

Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara Mircea Ursache a declarat marti ca in atentia institutiei au ramas, pentru posibile listari, 15 companii din portofoliul Ministerului Economiei, 7 societati de la AVAS si altele de la alte ministere, cum ar fi Comunicatiile sau Turismul. El nu a nominalizat nicio companie.