"Se aproba neefectuarea de catre societate a demersurilor legale necesare in vederea admiterii la tranzactionare a actiunilor emise de societate pe o piata reglementata sau a tranzactionarii actiunilor emise de societate in cadrul unui sistem alternativ de tranzactionare", se arata in rapoartele transmise bursei de ArcelorMittal Tubular Products Iasi si ArcelorMittal Tubular Products Roman.

In cazul ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), actionarul majoritar a decis transferul pe sistemul ATS al BVB, care va fi relansat saptamana urmatoare sub numele AeRO. "Se aproba efectuarea de catre societate a demersurilor legale necesare in vederea admiterii la tranzactionare a actiunilor emise de societate pe sistemul alternativ de tranzactionare operat de Bursa de Valori Bucuresti", se arata in raportul companiei.
Grupul ArcelorMittal controleaza participatii de 98,36% la ArcelorMittal Roman si de 99,72% la Arcelormittal Iasi, prin intermediul companiei ArcelorMittal Tubular Products Holding, inregistrata in Olanda.

La combinatul din Hunedoara, ArcelorMittal are o detinere de 96,4%, dar printr-o alta companie, ArcelorMittal Holdings, inregistrata in Elvetia. Grupul ArcelorMittal detine in Romania patru unitati de productie, la Galati, Hunedoara, Iasi si Roman. ArcelorMittal exporta peste 70% din productia din Romania.

Citeste si:

Piata Rasdaq va fi desfiintata in luna octombrie. Companiile care nu se transfera pe piata reglementata sau pe sistemul alternativ (ATS) al BVB vor fi delistate.

Bursa de valori Bucuresti va relansa pe 25 februarie sectiunea de tranzactionare de actiuni a actualei piete ATS sub denumirea AeRO. Piata AeRO este segmentul dedicat actiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Acesta este un segment de piata dedicat listarii companiilor la inceput de drum, pentru finantarea proiectelor, cresterea vizibilitatii si contributiei la dezvoltarea mediului de afaceri.