In cadrul ofertei publice initiale, Wizz Air a vandut 23.360.008 actiuni. "Suntem incantati sa anuntam incheierea cu succes a ofertei publice initiale pe bursa de la Londra. Raspunsul primit la oferta noastra a fost unul pozitiv", a declarat Jozsef Varadi, directorul general al Wizz Air, informeaza Mediafax.

Suma neta incasata de Wizz Air in urma ofertei publice va fi de aproximativ 103 milioane de lire sterline (140 de milioane de euro), se arata intr-un comunicat al companiei. Admiterea pe segmentul premium si pe piata principala de tranzactionare a London Stock Exchange, precum si inceperea tranzactiilor neconditionate vor avea loc in data de 2 martie.

Bancile JP Morgan, Citigroup, Barclays si Nomura International au intermediat oferta publica initiala a Wizz Air. Compania Wizz Air estimeaza ca va fi eligibila pentru includerea in indicele FTSE 100 in urma evaluarii din luna iunie a acestui an.

La inceputul lunii februarie, Wizz Air a anuntat ca reia planurile de listare pe bursa de la Londra, dupa ce in luna iunie a anului trecut a renuntat la aceasta intentie din cauza volatilitatii pe bursa a sectorului aerian.

Citeste si:

Veniturile din primele noua luni ale anului fiscal 2015 (martie-decembrie 2014) au crescut cu 22% fata de aceeasi perioada a anului fiscal precedent, la 992 de milioane de euro, in timp ce profitul EBITDAR (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri, amortizari si costuri de restructurare) a avansat cu 38%, la 305 milioane de euro.

Numarul de pasageri transportati in intervalul martie-decembrie 2014 a urcat cu 18%, la 12,7 milioane. Wizz Air, care opereaza o flota formata din 54 de avioane Airbus A320, este cel mai mare operator low cost din Europa Centrala si de Est, cu o cota de piata de 37,7% la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut.

Operatorul aerian este activ in 37 de tari si detine 18 baze in zece tari din Europa Centrala si de Est. Compania asigura zboruri catre 106 destinatii.

Sursa foto: Lukas Rebec / Shutterstock.com