Adunarea Generala a Actionarilor Mindo Dorohoi a aprobat transferul actiunilor producatorului de materiale de constructii pe AeRO, sistemul alternativ de tranzactionare administrat de Bursa de Valori Bucuresti.

“In contextul evolutiei Mindo SA Dorohoi, decizia actionarului majoritar de a mentine societatea deschisa reconfirma potentialul de crestere al companiei. De asemenea, ne afirmam pe aceasta cale increderea in Bursa de Valori Bucuresti ca perspectiva de finantare si asiguram investitorii ca vom fi un model de transparenta si deschidere si pe viitor”, a declarat, intr-un comunicat de presa Tiberiu Stratan, presedintele Mindo Dorohoi.

In 2014, Mindo S.A. Dorohoi a finalizat o investitie de aproximativ 1 mil. euro intr-o linie de productie mortare uscate, cu o capacitate de productie de 80.000 de tone/an si o linie completa de uscare a nisipului. Noile investitii au fost facute pentru automatizarea si eficientizarea productiei, avand o componenta importanta de protectie a mediului inconjurator.

Grupul de firme Firos – Mindo, avand acelasi actionar majoritar – SIF Muntenia, si-a bugetat pentru anul 2015 o cifra de afaceri de 80 milioane lei, in crestere cu 10% fata de cifra de afaceri realizata in 2014. Oficialii Firos – Mindo spun ca grupul de firme ocupa pozitia a patra in topul producatorilor de mortare uscate si adezivi din Romania. Principalii producatori din piata romaneasca de adezivi si mortare sunt Adeplast, Henkel si Baumit.

Citeste si:
De teama coronavirus, investitorii români încep să înroșească...
De teama coronavirus,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Brokerii de pe bursă lucrează de acasă. Companiile cer vot electronic
Setari Cookie-uri