Esti interesat(a) de economisire, piete de capital si antreprenoriat? Participa joi, 19 martie, la Forumul Pietei de Capital, conferinta wall-street.ro dedicata investitiilor si plasamentelor in actiuni listate pe bursa. Inscrie-te aici.

Compania va pastra 25,26 milioane de lei (5,68 milioane de euro) din profit ca surse proprii de finantare, se arata in documente publicate de SIF Oltenia pentru o AGA convocata pe 28 aprilie. Dividendul brut pe actiune se va situa la 0,12 lei, reprezentand un randament de 6,98% fata de cotatia din inchiderea sedintei de marti, cand titlurile societatii s-au tranzactionat la la 1,72 lei/unitate. Calculata la cotatia de la finele anului trecut, rentabilitatea sde situeaza la 7,19%, arata Mediafax.

SIF Oltenia a acordat un dividend brut de 0,16 lei/actiune anul trecut, din profitul de 130 de milioane de lei obtinut in 2013. Actionarii au decis sa distribuie ca dividende 92,83 milioane de lei, reprezentand 71,4% din profit, in timp ce suma de 37,2 milioane de lei a fost pastrata pentru asigurarea surselor proprii de finantare.

Citeste si:

Pe langa dividend, actionarii SIF Oltenia vor vota la finele lunii aprilie si asupra bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul in curs, precum si pentru alegerea unui administrator defeinitiv, pentru o perioada egala cu mandatul actualului Consiliu de Administratie. Miercuri, in jurul orei 15:30, titlurile SIF Oltenia se tranzactionau in scadere cu 0,5%, la 1,7110 lei/unitate, cotatie la care capitalizarea societatii se situeaza la 992,66 milioane de lei (233,35 milioane de euro).

Anul trecut, doar SIF Oltenia si SIF Moldova au acordat dividende. In acest an, dintre cele cinci SIF-uri au mai anuntat intentia de a distribui dividende SIF Transilvania (SIF3) si SIF Moldova (SIF2).

Conducerea SIF Transilvania a propus actionarilor acordarea de dividende in valoare totala de 27,3 milioane de lei, reprezentand 49,8% din profitul net de anul trecut, de 54,87 milioane de lei. Administratorii SIF Moldova au cerut acordul actionarilor pentru acordarea de dividende in valoare de 52,53 milioane de lei, reprezentand 22,16% din profitul net de 237 milioane de lei inregistrat anul trecut.

Sursa foto: Dividende / Shutterstock