Veniturile au crescut la 468,79 milioane lei, de la 461,53 milioane lei, cheltuielile din exploatare au scazut la 442,2 milioane lei, iar productia s-a diminuat cu 2%, noteaza Mediafax. Nuclearelectrica opereaza centrala nucleara de la Cernavoda, care asigura aproape 20% din consumul de energie la nivel national, si este controlata de stat, prin Ministerul Energiei.

Nuclearelectrica a reconectat reactorul 1 de la Cernavoda

Nuclearelectrica a reconectat luna trecuta la retea reactorul 1 al centralei nuclearelectrice din Cernavoda, oprit luni pentru efectuarea unor lucrari de remediere a unui sistem auxiliar aferent partii clasice a centralei, a anuntat compania.

Realizarea lucrarilor si a testelor de verificare aferente, precum si reconectarea la sistemul energetic national, s-au desfasurat respectand procedurile centralei si normele de protectie si securitate, fara niciun impact advers asupra populatiei, personalului, instalatiilor si mediului inconjurator, se arata intr-un comunicat al Nuclearelectrica.

Compania de stat precizeaza ca opririle neplanificate reprezinta actiuni de oprire controlata a centralei pentru efectuarea unor lucrari punctuale de remediere la unele echipamente, actiuni aditionale programului anual de mentenanta corectiva din cadrul opririlor planificate, a caror realizare necesita, conform procedurilor de securitate nucleara, oprirea unitatilor.

Opririle punctuale de remediere/mentenanta sunt incluse in bugetul anual, iar in cazul centralei din Cernavoda acestea sunt de trei ori sub media actuala din industria nucleara, se precizeaza in comunicat. Nuclearelectrica este singura companie care administreaza unitati nuclearelectrice pentru producerea de electricitate si este controlata de stat, prin Ministerul Energiei.

Sursa foto: Centrala nucleara/Shutterstock.com