8 Iulie 2015

IAR Brasov va debuta saptamana viitoare pe piata principala a BVB



IAR Brasov (IARV), companie detinuta de stat care are ca domeniu de activitate reparatia si mentenanta aeronavelor, va debuta in 14 iulie pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma transferului de pe piata Rasdaq.

Transferul a fost decis de actionarii IAR in luna februarie a acestui an, iar la inceputul lunii iulie compania a primit aprobarea din partea Consiliului de Administratie al BVB. Peste 72% din actiunile IAR Brasov sunt detinute de stat (Ministerul Economiei, Comertului si Turismului - 64,89% si Ministerul Muncii - 7,3%), iar restul de aproape 28% din actiuni sunt detinute de investitori, potrivit Mediafax.

Investitorii au tranzactionat in ultimele 12 luni peste 963.000 de actiuni IAR Ghimbav, reprezentand circa 5% din toate actiunile companiei, pentru 2,4 milioane lei. Pretul actiunilor IAR a crescut de aproape 3,5 ori in perioada respectiva, ajungand la 4,66 lei/actiune la finalul sedintei de luni. Raportat la acest pret, IAR are o capitalizare bursiera de 88 milioane lei (19,6 milioane euro).



Citeste si