Actiunile europene au deschis in crestere, in urma propunerilor de reforma ale Greciei

Actiunile marilor companii europene au inceput tranzactiile de vineri in crestere pentru a doua zi consecutiv, dupa ce Grecia a transmis Eurogroup un program de reforme care include majoritatea conditiilor solicitate de creditori pentru acordarea de noi fonduri, relateaza Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 este in urcare cu 1,5%, iar indicii burselor din Lisabona, Milano si Paris cu peste 2,1%. Pe ansamblul saptamanii, Stoxx 600 este pe cale sa creasca cu 0,9%, relateaza Mediafax.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este in crestere cu 1,71%, iar FTSE 100 al bursei din Londra, cu 1,1%.

Grecia a cerut, in schimbul reformelor, un nou program de finantare in valoare de 53,5 miliarde de euro pentru acoperirea datoriilor scadente pana in 2018, o revizuire a tintei excedentului bugetar primar in conformitate cu inrautatirea situatiei economice si o reprofilare a datoriilor pe termen lung.

Grecii au respins duminica, prin referendum, masurile de austeritate cerute de creditori in schimbul finantarii tarii, provocand scaderea actiunilor, la inceputul saptamanii.

Citeste si:
Elon Musk a pierdut peste 16 miliarde de dolari într-o singură zi
Elon Musk a pierdut peste 16...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Programul de reforme transmis de Guvern joi noaptea Eurogroup trebuie aprobat vineri de Parlamentul grec.

Bursa din Atena este inchisa pana luni, 13 iulie, ca si bancile.

Actiunile InterContinental Hotels Group sunt in crestere cu 4,5% in urma vanzarii hotelului din Hong Kong unui grup de investitori coordonat de Gaw Capital Partners, pentru 938 milioane de dolari.

Titlurile miniere sunt in urcare la randul lor, BHP Billiton si Rio Tinto Group cu cel putin 1,8%, dupa ce Citigroup a recomandat investitiile in aceste actiuni.

Citeste si:
Cea mai mare platformă de comerț online vrea să strângă 2,1 mld....
Cea mai mare platformă de...

Sursa foto: Financial data/ Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri