Indicele Stoxx Europe 600 este in urcare cu 1,5%, iar indicii burselor din Lisabona, Milano si Paris cu peste 2,1%. Pe ansamblul saptamanii, Stoxx 600 este pe cale sa creasca cu 0,9%, relateaza Mediafax.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este in crestere cu 1,71%, iar FTSE 100 al bursei din Londra, cu 1,1%.

Grecia a cerut, in schimbul reformelor, un nou program de finantare in valoare de 53,5 miliarde de euro pentru acoperirea datoriilor scadente pana in 2018, o revizuire a tintei excedentului bugetar primar in conformitate cu inrautatirea situatiei economice si o reprofilare a datoriilor pe termen lung.

Grecii au respins duminica, prin referendum, masurile de austeritate cerute de creditori in schimbul finantarii tarii, provocand scaderea actiunilor, la inceputul saptamanii.

Citeste si:

Programul de reforme transmis de Guvern joi noaptea Eurogroup trebuie aprobat vineri de Parlamentul grec.

Bursa din Atena este inchisa pana luni, 13 iulie, ca si bancile.

Actiunile InterContinental Hotels Group sunt in crestere cu 4,5% in urma vanzarii hotelului din Hong Kong unui grup de investitori coordonat de Gaw Capital Partners, pentru 938 milioane de dolari.

Titlurile miniere sunt in urcare la randul lor, BHP Billiton si Rio Tinto Group cu cel putin 1,8%, dupa ce Citigroup a recomandat investitiile in aceste actiuni.

Sursa foto: Financial data/ Shutterstock