OMV Petrom (SNP) a convocat o Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor in cadrul careia acestora li se va cere aprobarea listarii secundare pe Bursa din Londra. Daca mutarea va fi aprobata, Petrom va fi a patra companie romaneasca care se va tranzactiona la Londra, dupa Romgaz, Electrica si Fondul Proprietatea.

Listarea ar urma sa fie facuta printr-o printr-o emisiune de certificate de depozit avand la baza actiuni ale companiei, actionarii fiiind convocati la 22 septembrie pentru aprobarea operatiunii.

Listarea secundara a fost ceruta de Fondul Proprietatea, actionar al SNP cu o detinere de aproape 19% din titluri. Petrom se tranzactiona miercuri in crestere cu 0,18% pe Bursa de Valori Bucuresti, pana la un pret de 0,3797 lei/actiune. Avand in vedere aceasta cotatie, Petrom este evaluata la 21,4 mld. lei (4,8 mld. euro).

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri