Nichisoiu, Tradeville: Dolarul si lira, singurele valute care pot mobiliza cumparatori

Lira sterlina a castigat teren in ultimele doua zile, pretextul acestei evolutii fiind reprezentat de intentia Mitsui Sumitomo Insurance Company de a cumpara Amlin PLC pentru aproape 3,5 miliarde lire sterline. Ce influenta poate avea acest eveniment corporativ asupra pietei valutare?

Mihai Nichisoiu, global macro strategist in cadrul casei de brokeraj Tradeville, subliniaza ca niciodata in istorie un eveniment corporativ nu a influentat radical evolutii pe pietele valutare.

“Cel mai probabil, este vorba despre o corectie tehnica - dupa zece zile de depreciere continua a lirei sterline. Depreciere care nu a avut argumente fundamentale solide, dincolo de turbulentele generale din pietele financiare pe care le-am vazut in a doua parte a lunii trecute”, scrie Nichisoiu intr-o nota adresata investitorilor.

La finalul zilei de miercuri, lira pierdea 0,1% fata de dolarul american, dupa ce in primele doua zile ale saptamanii castigase aproape 1,5%.

“Raman interesat de o postura de cumparator al lirei sterline. Sunt convins ca, pe termen mai lung, singurele doua valute importante care pot mobiliza cumparatorii vor fi dolarul american si lira sterlina. Dar anuntul Fed-ului de joia viitoare continua sa fie un obstacol in calea oricarei decizii de a specula in FX. Si nu doar in FX”, concluzioneaza analistul Tradeville.

Citeste si:
Estimarile traderilor pe cele mai tranzactionate 5 perechi valutare
Estimarile traderilor pentru...

Foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri