Mihai Nichisoiu, global macro strategist in cadrul casei de brokeraj Tradeville, subliniaza ca niciodata in istorie un eveniment corporativ nu a influentat radical evolutii pe pietele valutare.

“Cel mai probabil, este vorba despre o corectie tehnica - dupa zece zile de depreciere continua a lirei sterline. Depreciere care nu a avut argumente fundamentale solide, dincolo de turbulentele generale din pietele financiare pe care le-am vazut in a doua parte a lunii trecute”, scrie Nichisoiu intr-o nota adresata investitorilor.

La finalul zilei de miercuri, lira pierdea 0,1% fata de dolarul american, dupa ce in primele doua zile ale saptamanii castigase aproape 1,5%.

Citeste si:

“Raman interesat de o postura de cumparator al lirei sterline. Sunt convins ca, pe termen mai lung, singurele doua valute importante care pot mobiliza cumparatorii vor fi dolarul american si lira sterlina. Dar anuntul Fed-ului de joia viitoare continua sa fie un obstacol in calea oricarei decizii de a specula in FX. Si nu doar in FX”, concluzioneaza analistul Tradeville.

Foto: Shutterstock