Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) poarta discutii cu mai multe companii din industria romaneasca IT in vederea unei listari in piata principala sau pe sistemul alternativ de tranzactionare AeRO, dedicat companiilor mici si mijlocii.

Teamnet, Arobs Transilvania, MavenHut, Fortech, Vector Watch si Cabanova au sustinut joi prezentari in fata investitorilor, brokerilor si bancherilor prezenti la conferinta “Romanian Investors Days”, organizata de BVB.

“Discutam despre posibilitatea listarii cu aceste companii, toate aratandu-si interesul pentru o asemenea mutare”, a spus Ludwik Sobolewski.

Cea mai mare companie de IT prezenta la evenimentul organizat de BVB a fost Teamnet. Integratorul IT&C spune ca planul companiei vizeaza listarea “pe o bursa” pana in 2020. Grupul Teamnet include Teamnet International - integrare IT&C, Teamnet Dedalus - furnizor de tehnologie medicala, un joint venture cu compania Dedalus din Italia, Teamnet Engineering - furnizor de solutii de automatizare a sistemelor de management al deseurilor, a apelor uzate - si Teamnet Ymens - furnizor de solutii cloud. Grupul Teamnet a avut anul trecut afaceri de 93 mil. euro.

Furnizorului de solutii software Arobs Transilvania si website builder-ul Cabanova sunt doua dintre companiile care isi anuntasera anterior intentia de a se lista in piata principala a BVB, respectiv pe AeRO.

Voicu Oprean, directorul general si fondatorul Arobs Transilvania, declarase inca de la inceputul anului ca intentioneaza sa listeze compania in 2015 in piata principala a Bursei de Valori Bucuresti. Oprean spune insa ca in prezent listarea societatii clujene cu afaceri de 15,5 mil. euro este amanata, neexistand un termen exact cand aceasta va avea loc.

MavenHut, Fortech si Vector Watch sunt celelalte trei companii prezente la evenimentul BVB. MavenHut este unul dintre primii trei dezvoltatori europeni de jocuri pentru Facebook, Fortech este un dezvoltator de software din Cluj cu afaceri de 12 mil. euro in 2014, iar Vector Watch este producatorul de ceasuri inteligente detinut de antreprenorii romani Radu Georgescu si Andrei Pitis. Reprezentantii celor trei companii nu au facut declaratii cu privire la momentul cand ar putea sa se listeze pe bursa.

Foto: Shutterstock / Digital

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri