Postul de vicepresedinte in cadrul noului consiliu va fi detinut de Horia Gusta, presedinte director general al SAI Certinvest, in timp ce membrii sunt Dorina Josan - director general al SAI BT Asset Management, Daniela Stefu - director general adjunct al OTP Asset Management Romania SAI, Dan Mihail Nicu - presedinte director general al SAI BRD Asset Management, Vasile Cristian Pascu - sef Departament Servicii Titluri si Banci Corespondente al BCR si Robert Burlan - sef al Departamentului de Investitii al SAI Raiffeisen Asset Management, scrie Mediafax.

Pentru a dezvolta in continuare piata fondurilor de investitii din Romania, cat si implicarea AAF in promovarea alternativelor investitionale, noul consiliu director isi propune sa dezvolte cadrul de comunicare cu celelalte asociatii de profil din piata, pentru a consolida o "voce puternica" a sectorului de investitii financiare in Romania.

Totodata, consiliul vizeaza sa aiba o relatie de comunicare cu celelalte asociatii din Europa pentru a promova interesele administratorilor locali, vrea sa contribuie activ la armonizarea cat mai rapida a legislatiei si practicii romanesti in domeniu cu cele existente la nivel european, pentru a permite dezvoltarea industriei si asigurarea unui climat investitional comparabil.

Citeste si:

Conducerea AAF isi mai propune imbunatatirea culturii financiare a publicului informare transparenta continua, care sa contribuie la educarea si dezvoltarea unui comportament solid de economisire-investire in Romania.

AAF este organizatia profesionala neguvernamentala a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv din Romania, care reuneste 21 societati de administrare a investitiilor (SAI), cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) si trei banci depozitare. Activele nete aflate in administrarea membrilor AAF erau la finele lunii septembrie de circa 30 miliarde de lei, iar numarul de investitori in fondurile locale ajungea la peste 410.000.