Valeriu Nistor, director general al IBM Romania, a fost numit presedinte al Camerei de Comert Americana din Romania (AmCham), pentru un mandat de un an.

Componenta noului Consiliu Director al AmCham este urmatoarea:

Presedinte: Valeriu Nistor, country director- IBM Romania; vice-presedinti: Nadia Crisan, managing director- McGuireWoods Consulting Romania si Radu Florescu, CEO- Saatchi&Saatchi; trezorier: James Stewart, vice-president- Raiffeisen Bank.

Membrii in Consiliul Director sunt: Violeta Ciurel, presedinte & CEO - AXA Life Insurance; Valeriu Alexandru Binig – director Energy &Resources Leader – Deloitte; Anda Todor - managing partner - Dentons (fost Salans); Bogdan Ion, country managing partner - Ernst&Young; Daniela Nemoianu, executive partner – KPMG Romania; Sorin Mindrutescu, country general manager - Oracle Romania; Hans Dewaele , vice-president, general manager Balkans - Procter&Gamble.

Valeriu Nistor a fost numit director general al IBM Romania in luna ianuarie a acestui an. Nistor este fost country general manager al Xerox Austria intre 2004-2006 si al Xerox Romania intre 2001-2003. El si-a inceput cariera la Xerox in 1997, prima functie detinuta fiind cea de director de marketing, ulterior conducand zona de vanzari, iar apoi a devenit director general pentru Romania.

In 2007 a fondat SOAR Management si Investitii, o companie specializata in restructurari si managementul crizei, fiind managing partner al firmei. In prezent, acesta nu mai apare ca fiind actionar al companiei, conform datelor de la Registrul Comertului.

Anul trecut a fost propus ca ambasador al Qatar, insa intr-un final parlamentarii l-au respins motivandu-si decizia ca Nistor nu are experienta diplomatica.

Valeriu Nistor este absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti in 1991 si a urmat cursuri de masterat la Academia de Studii Economice din Bucuresti si la Conservatoire National des Arts et Métiers din Paris (1993-1996).

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este una dintre cele mai importante organizatii profesionale de afaceri.
AmCham Romania reprezinta peste 300 de membri – companii americane, internationale si locale, cu investitii totale de peste 10 miliarde dolari si peste 200.000 de locuri de munca create.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BMW Group Romania are un nou CEO