Ultimele tranzactii pe piata Rasdaq si pe segmentul Nelistate se vor putea face joi, pentru a se asigura intervalul necesar decontarii tuturor tranzactiilor pana luni, 26 octombrie, ultima zi oficiala a pietei Rasdaq si a segmentului Nelistate, a anuntat, luni, Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

"Data de 22 octombrie 2015 va fi ultima zi de tranzactionare pe piata Rasdaq si pe segmentul Nelistate. Astfel, va fi asigurat intervalul necesar decontarii tuturor tranzactiilor pana la data de 26 octombrie, care va fi ultima zi oficiala a pietei Rasdaq si a segmentului Nelistate. Conform Legii 151/2014 pentru clarificarea statutului pietei Rasdaq, activitatea pietei Rasdaq si a segmentului Nelistate inceteaza de drept la 12 luni de la data intrarii in vigoare a legii", potrivit unui comunicat al BVB.

Legea a intrat in vigoare la finele lunii octombrie a anului trecut. Potrivit acesteia, companiile care nu se transfera pe piata reglementata sau pe sistemul alternativ sunt delistate.

Pana la finele saptamanii trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a emis pentru companiile de pe piata Rasdaq 302 decizii de admitere (261 decizii pentru admitere pe AeRo a BVB, 37 decizii pentru admitere pe ATS Sibiu si patru decizii de aprobare a prospectului intocmit in vederea admiterii pe piata reglementata administrata de BVB.

De asemenea, ASF a decis retragerea de la tranzactionare a actiunilor emise de 427 de societati comerciale.

Citeste si:
Fostele "rasdace" si firmele de Forex, cele mai reclamate la ASF
Fostele "rasdace" si firmele...

Totodata, 151 de emitenti nu au convocat si desfasurat AGEA in conformitate cu prevederile Legii nr. 151/2014, in cazul a 79 de societati comerciale fiind dispuse masuri sanctionatorii. De asemenea pentru nerespectarea procedurilor aferente punerii in aplicare a Legii 151/2015, ASF a emis 57 de decizii de sanctionare.

Actiunile emise de 169 societati vor fi retrase de la tranzactionare de pe piata Rasdaq pana la 27 octombrie. Potrivit ASF, procesul restructurarii Rasdaq este in derulare, astfel incat statistica exacta va fi prezentata la finalului perioadei.

Legea de desfiintare a pietei Rasdaq, publicata in urma cu aproximativ un an, prevede ca in situatia in care AGA decide ca firma sa nu faca demersurile pentru admiterea la tranzactionare a actiunilor pe o piata reglementata sau a tranzactionarii acestora in cadrul unui sistem alternativ de tranzactionare, actionarii au dreptul de a se retrage din societate. In prezent, potrivit site-lui BVB, pe Rasdaq mai sunt listate 506 companii, cu o capitalizare de 2,44 miliarde lei (553,8 milioane euro).

Citeste si:
Bursa a început în creştere ultima şedinţă de tranzacţionare a...
Bursa de Valori Bucureşti a...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB Masterclass: Vom fugi din case în birouri imediat ce carantina se termină!
Setari Cookie-uri