Si-au facut treaba: brokerii chinezi au plecat acasa dupa nici 30 de minute de tranzactionare

Mai putin de o jumatate de ora – atat au stat deschise bursele chineze in sedinta de joi inainte ca tranzactionarea sa fie oprita din cauza scaderilor de amploare. Si bursele din Europa au deschis pe minus, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) urmand de asemenea tendinta internationala.

Bursele din China s-au inchis la ora locala 9:59, adica la 29 de minute dupa deschiderea de joi, in conditiile in care indicele CSI 300 scazuse cu peste 7%. Tranzactionarea fusese oprita si anterior, cand indicele scazuse initial cu 5%. Bursele din China sunt in mod normal deschise intre orele 9:30 si 15:00, cu o pauza de 90 de minute.

“Cu totii vorbim despre faptul ca astazi plecam mai devreme de la munca si suntem fericiti. Aceasta este cea mai scurta zi de tranzactionare”, a declarat analistul Hou Yi, de la firma de brokeraj chineza Dongxing Securities, citat de Bloomberg.

Presiunea la vanzare pe bursele din China a crescut puternic joi, in linie cu deprecierea yuanului, care a coborat la minimul incepand din februarie 2011. Scaderea yuanului a antrenat rapid deprecierea altor valute din regiune, din cauza temerilor investitorilor ca actiunea Beijingului ar putea determina si partenerii comerciali ai Chinei sa apeleze la depreciere competitiva a monedei.

Citeste si:
China a vaccinat zeci de mii de oameni împotriva COVID-19 cu o...
China a vaccinat zeci de mii...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Banca centrala a Chinei a surprins joi din nou pietele financiare stabilind o rata de referinta pentru yuan la 6,5646 yuani pentru un dolar, minimul incepand din martie 2011

Pe Bursa de Valori Bucuresti toti indicii erau in scadere dupa prima ora de tranzactionare, cel mai mare minus fiind notat in dreptul BET-NG, indicele care urmareste evolutia companiilor din energie. De asemenea, BET, indicele celor mai tranzactionate actiuni, pierdea 1,7%, o evolutie identica fiind notata si in dreptul indicelui blue-chip BET-XT.

In Europa, DAX-ul german scadea cu 2,7%, indicele polonez WIG 20 era in coborare cu 2,4% la deschidere, in vreme ce piata britanica pierdea 0,7%.

Sursa grafic: Bloomberg

Citeste si:
O bancă românească vinde obligațiuni cu dobândă de 9 ori peste cea...
Patria Bank pune pe masă...

Sursa foto: Shutterstock / Frame China

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri