Actiunile marilor companii asiatice au scazut luni la cel mai redus nivel din peste patru ani, pe fondul temerilor legate de capacitatea administratiei de la Beijing de a administra economia chineza, a doua ca marime din lume, transmite Reuters, conform Mediafax.

Bursa din Tokyo a fost inchisa pentru o sarbatoare, ceea ce a redus nivelul lichiditatilor din piata, amplificand volatilitatea. Indicele MSCI pentru actiunile din regiunea Asia-Pacific, exceptand Japonia, a coborat cu 1,8%, la cel mai redus nivel de la sfarsitul anului 2011.

Principalul indice bursier chinez a coborat la un moment dat cu peste 3%, cel al Australiei cu 1,25%, iar cel din Filipine cu 3,8%. Cotatia petrolului Brent, de referinta la Londra, a pierdut 79 de centi, la 32,76 dolari pe baril, iar cea a petrolului de referinta in SUA a scazut cu 69 de centi, la 32,47 dolari pe baril.

Pe pietele valutare au avut loc fluctuatii mari. Pe piata valutara, yenul s-a apreciat, moneda japoneza fiind preferata de investitori in perioade de stres. Dolarul a scazut cu jumatate de yen, aproape de un minim al ultimelor cinci luni, de 116,7 yeni pe unitate, iar ulterior s-a stabilizat la 117,22 yeni pe unitate.

Euro s-a apreciat la inceputul tranzactiilor, dar ulterior a scazut la 1,0917 dolari pe unitate. Indicele dolarului este in stagnare, la 98,476 unitati.

Citeste si:
Revolut lanseaza serviciul prin care poti cumpara actiuni
Revolut lanseaza serviciul...

Sursa foto: yoshi0511/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Prima zi de Retail Arena: tendintele si obstacolele din industrie