Indicele Stoxx 600 este in declin cu 2,3%. Increderea investitorilor este afectata de ingrijorarea privind incetinirea economiei chineze si prabusirea cotatiilor petrolului.

Actiunile Shell au coborat cu 3,7%, dupa ce grupul a anuntat ca profitul a scazut cu pana la 50% in trimestrul al patrulea, fata de aceeasi perioada a anului 2014, dovada a impactului prabusirii preturilor petrolului asupra industriei energiei. Titlurile BHP Billiton sunt in coborare cu 5,7%, consemnand cea mai slaba performanta intre companiile membre ale indicelui Stoxx Europe 600. Grupul minier a redus estimarea referitoare la productia anuala de minereu de fier.

Zurich Insurance Group inregistreaza un declin de 6,8% al titlurilor, asiguratorul anticipand pierderi pentru al doilea trimestru consecutiv la principala sa divizie. Pietele asiatice au atins miercuri noi minime ale ultimilor patru ani. Indicele MSCI al actiunilor din regiunea Asia-Pacific, exceptand Japonia, a coborat cu 2,6%, la cel mai redus nivel dupa octombrie 2011.

Sursa foto: Shutterstock