Bursele europene revin pe scadere, dupa rezultatele slabe ale Shell

Actiunile europene au reintrat miercuri pe un trend descendent, dupa revenirea inregistrata in sedinta anteriora, rezultatele financiare dezamagitoare anuntate de Royal Dutch Shell amplificand temerile investitorilor legate de perspectivele globale de crestere economica, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Indicele Stoxx 600 este in declin cu 2,3%. Increderea investitorilor este afectata de ingrijorarea privind incetinirea economiei chineze si prabusirea cotatiilor petrolului.

Actiunile Shell au coborat cu 3,7%, dupa ce grupul a anuntat ca profitul a scazut cu pana la 50% in trimestrul al patrulea, fata de aceeasi perioada a anului 2014, dovada a impactului prabusirii preturilor petrolului asupra industriei energiei. Titlurile BHP Billiton sunt in coborare cu 5,7%, consemnand cea mai slaba performanta intre companiile membre ale indicelui Stoxx Europe 600. Grupul minier a redus estimarea referitoare la productia anuala de minereu de fier.

Zurich Insurance Group inregistreaza un declin de 6,8% al titlurilor, asiguratorul anticipand pierderi pentru al doilea trimestru consecutiv la principala sa divizie. Pietele asiatice au atins miercuri noi minime ale ultimilor patru ani. Indicele MSCI al actiunilor din regiunea Asia-Pacific, exceptand Japonia, a coborat cu 2,6%, la cel mai redus nivel dupa octombrie 2011.

Citeste si:
Cum vad analistii viitorul celor mai mari 10 companii din Europa
Cifrele cheie si...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri