Pietele emergente au atras in luna martie cele mai mari investitii straine in actiuni si obligatiuni in aproape doi ani, a anuntat marti Institutul oentru finante Internationale, relateaza Reuters.

Potrivit institutului cu sediul la Washington, toate cele mai mari patru piete emergente au beneficiat de aceste investitii, Asia fiind pe primul loc, cu 20,6 miliarde de dolari, conform News.ro

In luna februarie investitiile pe pietele emergente au totalizat numai 5,4 miliarde de dolari, in timp ce media lunara pentru perioada 2010-2014 a fost de 22 de miliarde de dolari.

In martie, plasamentele in actiuni au totalizat 18,9 miliarde de dolari, iar cele in obligatiuni 17,9 miliarde de dolari. America Latina, care a fost evitata in ultimele luni de investitori, a atras in martie 13,4 miliarde de dolari, din care peste 2 miliarde de dolari in Brazilia, investitorii fiind interesati de preturile atractive si speranta intr-o schimbare politica.

Analistii avertizeaza insa ca exista riscul ca intrarile de capital de pe pietele emergente sa se opreasca, pe fondul asteptarilor ca Rezerva Federala sa majoreze dobanzile de doua ori in 2016.

Sursa foto: wongwean / shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Oltchim se retrage de pe Bursa dupa intrarea in faliment