Pretul petrolului Brent, un indice de referinta pentru jumatate din productia de petrol, a urcat cu 6,4% vineri la 41,94 dolari barilul. Cresterea pretului petrolului a avut un rasunet si pe bursa, ducand la o crestere a actiunilor companiilor din Golf, scrie Bloomberg.

Indicele Dubai DFM General a condus cresterea de pe bursa a companiilor din Golf, dupa ce a urcat cu 1,5%, la cel mai ridicat nivel din noiembrie, scrie Mediafax.

Increderea investitorilor in regiune a fost reconstruita dupa ce petrolul, care finanteaza cea mai mare parte din cheltuielile guvernamentale, si-a revenit de la cel mai jos nivel din ultimul deceniu.

Tari precum Arabia Saudita cauta sa isi diversifice economiile si sa se departeze de dependenta de petrol, chiar daca in general cresterea ramane impinsa de energie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri