Trendul retragerilor de pe bursa din Tokyo continua, ajungand la a 13 saptamana conscutiva, acesta este cel mai mare sir de retrageri din 1998, conform Bloomberg.

Black Rock, fondul american de investitii, si-a aratat si el intentia de a se retrage din Japonia. Masurile de stimulare a economiei luate de Banca Japoniei s-au intors impotriva lor, iar cresterea yen-ului a pus presiune puternica pe exportatori. In urma acestor evenimente, traderii de peste ocean au vandut 46 de miliarde de actiuni, conform Mediafax.

Indicele de referinta Topix a scazut cu 18% in 2016, cea mai mare scadere din lume in afara de Italia

Pierderea increderii strainilor ar fi o lovitura pentru primul ministru japonez, din moment ce companiile de investitii straine sunt cei mai activi traderi din piata.

In 2013, actiunile japoneze se ridicau spre un maxim al ultimelor 7 ani la vremea respectiva. In prezent, peste jumatate din castiguri au fost deja sterse, iar Black Rock, cel mai mare fond de investitii, se numara printre firmele care vor sa isi faca exitul de pe piata japoneza.

"Japonia a fost dezamagitoare. Multi oameni incep sa se indoiasca de strategia de crestere a primului ministru", a spus Nader Naeimi de la AMP Capital Investors.

Fondul de investitii Abris...
Citeste si: Abris preia Dentotal Protect, lider de distributie in produse dentare

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
7 lucruri din care Romania are de invatat de la Japonia