14 Aprilie 2016

Steven van Groningen si Sorin Mindrutescu, la WALL-STREET 360: Piata are nevoie de lichiditate si diversitate



Steven van Groningen (foto cover) si Sorin Mindrutescu (foto articol), membrii ai Comitetului Reprezentantilor Fondului Proprietatea, au vorbit despre dezvoltarea pietei de capital in emisiunea WALL-STREET 360.

Sorin Mindrutescu a subliniat o evolutie pozitiva a pietei de capital in ultimii 5 ani, cu listari importante, crestere a volumelor si a indicilor. Insa, in 2015, piata nu a urmat acelasi trend pozitiv al economiei romaniei.

“Acest trend poate fi inversat prin listari noi. Fondul Proprietatea militeaza pentru noi listari de companii mari, importante, care sa readuca efervescenta pe piata romaneasca. Odata cu listarea companiilor mari pe piata romaneasca, FP a fost unul din cei mai vocali actori in ceea ce priveste listarea, transparentizarea si imbunatatirea principiilor de guvernanta corporatista”, a declarat Mindrutescu, in emisiunea sustinuta de Fondul Proprietatea.

In acelasi timp, Steven van Groningen subliniaza ca exista un trend pozitiv, dar este important si cat de rapida este tendinta.

“Avem nevoie de lichiditate, cu cat este mai multa marfa, cu atat piata esste mai atractiva pentru cumparatori. Trebuie sa crestem lichiditatea, diversitatea, sa adaugam emitenti noi. Statul ar trebui sa ia in considerare un calendar pentru listarea companiilor de stat, care ar ajuta la transparentizarea companiilor, cat si la cresterea pietei”, a declarat van Groningen.



Citeste si