In Adunarea Generala Extraordinara de luni a fost aprobata inceperea unui program de rascumparare ce vizeaza maxim 30.849.268 actiuni SIF1 la un pret ce va fi cuprins intre 0,5 lei si 3,15 lei/titlu. Avand in vedere cotatiile actuale din piata, valoarea totala a programului ar putea sa ajunga la 46,2 mil. lei. Un procent de 93,5% din actiunile cumparate vor fi anulate, capitalul social urmand sa fie redus, iar restul de 6,5% vor fi distribuite angajatilor si conducerii SIF1.

Luni era programata si Adunara Ordinara a Actionarilor, insa aceasta nu s-a tinut din lipsa de cvorum. In data de 26 aprilie Adunarea va fi din nou convocata, pe ordinea de zi aflandu-se si un punct ce vizeaza aprobarea distribuirii de dividende in suma bruta de 0,1098 lei/actiune (randament 7,3% la cotatiile actuale), reprezentand 80% din profitul net de anul trecut.

Cererea distribuirii de dividende a venit de la fondul de pensii private al NN (fost ING Pensii) si Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, un fond de investitii inregistrat in Olanda si controlat de BCR si Florin Pogonaru.

Actiunile SIF Banat-Crisana scadeau luni cu 1,3% pe bursa, pana la 1,5 lei/titlu, contrar evolutiei de ansamblu a pietei, care era in urcare usoara.

Sursa foto: Mediafax