Autoritatea de Supraveghere FinanciarŃ (ASF) a amendat SAI Certinvest si a impus un plan de masuri ce trebuie sa fie aplicat, ca urmare a unor nereguli constatate in cadrul administratorului de fonduri.

„Consiliul ASF a decis ca aspectele constatate sa faca obiectul unui plan de masuri care stabileste in sarcina societatii responsabilitati si termene precise de remediere pentru fiecare situatie in parte, stabilind totodata si un numar de sanctiuni”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al ASF.

Autoritatea nu a dat mai multe detalii despre sanctiuni, insa, potrivit vicepresedintelui ASF Mircea Ursache, acestea au fost constatate in cadrul unui control de fond.

“Au fost constatate incalcari ale legislatiei secundare, s-au aplicat amenzi, iar societatea are circa 6 luni la dispozitie pentru a rezolva problemele”, a mentionat Mircea Ursache. Amenzile pot fi contestate de catre intr-un interval de 30 de zile.

Certinvest este cel mai mare administrator independent de fonduri din Romania, cu active nete in administrare in valoare de 60 mil. lei. Piata locala a fondurilor mutuale este dominata de administratorii de fonduri din grupurile bancare, care au active nete totale de peste 22 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock / Sebastian Duda

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Ionut Sisu
Ionu╚Ť ╚śi╚Öu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocup─â func╚Ťia de redactor-╚Öef adjunct . El ╚Öi-a început activitatea în pres─â în 2007, în departamentul de limb─â englez─â al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionu╚Ť a acoperit domeniile pie╚Ťe de capital ╚Öi finan╚Ťe personale în cadrul Business Standard, publica╚Ťia de afaceri a trustului Realitatea-Ca╚Ťavencu. Dup─â o scurt─â perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Pie╚Ťe de capital »Setari Cookie-uri