Autoritatea de Supraveghere Financiar„ (ASF) a amendat SAI Certinvest si a impus un plan de masuri ce trebuie sa fie aplicat, ca urmare a unor nereguli constatate in cadrul administratorului de fonduri.

„Consiliul ASF a decis ca aspectele constatate sa faca obiectul unui plan de masuri care stabileste in sarcina societatii responsabilitati si termene precise de remediere pentru fiecare situatie in parte, stabilind totodata si un numar de sanctiuni”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al ASF.

Autoritatea nu a dat mai multe detalii despre sanctiuni, insa, potrivit vicepresedintelui ASF Mircea Ursache, acestea au fost constatate in cadrul unui control de fond.

“Au fost constatate incalcari ale legislatiei secundare, s-au aplicat amenzi, iar societatea are circa 6 luni la dispozitie pentru a rezolva problemele”, a mentionat Mircea Ursache. Amenzile pot fi contestate de catre intr-un interval de 30 de zile.

Certinvest este cel mai mare administrator independent de fonduri din Romania, cu active nete in administrare in valoare de 60 mil. lei. Piata locala a fondurilor mutuale este dominata de administratorii de fonduri din grupurile bancare, care au active nete totale de peste 22 mld. lei.

Citeste si:
ASF admite ca soferii aleg asigurarile RCA in functie de pret
ASF admite ca soferii aleg...

Sursa foto: Shutterstock / Sebastian Duda

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Posibilitati de contestare a sanctiunilor in transportul alternativ