Din ce in ce mai multi investitori interesati sa faca un exit din companiile pe care le controleaza iau in considerare varianta listarii pe bursa, ca posibila alternativa la o tranzactie clasica de M&A, mentioneaza Monica Statescu, senior associate in cadrul casei de avocatura PeliFilip. Doua astfel de exit-uri au fost amanate recent pentru perioada 2017-2018, mentioneaza avocata.

“Dual tracking-ul devine un trend tot mai intalnit cand vorbim de structurarea tranzactiilor. Mai exact, sunt din ce in ce mai multi investitori care se gandesc si la varianta de a face exit prin intermediul unei oferte publice initiale (IPO) pe bursa, ca alternativa la o tranzactie de M&A. Practic ambele variante sunt urmarite pana in faza finala a tranzactiei, cand se ia o decizie finala . Aceasta tendinta de dual tracking devine tot mai intalnita si cred ca va continua. Stim ca au existat doua deal-uri de acest fel care au fost amanate pentru 2017 – 2018”, a declarat Monica Statescu in cadrul conferintei M&A Outlook 2016, eveniment organizat de wall-street.ro in parteneriat cu EY si PeliFilip.

Cele mai multe fuziuni si achizitii sunt asteptate anul acesta in sectorul bunurilor de consum, urmat de sectorul IT si cel bancar, considera avocata. “Ma astept ca in 2016 sa vedem tranzactii de preluare a unor jucatori de talie medie-mica din sectorul bancar. In mod clar piata bancara se consolideaza si ne putem astepta la o activitate buna de tranzactii in aceasta zona”, spune reprezentanta PeliFilip.

Monica Statescu se astepta de asemenea ca piata achizitiilor sprijinite de finantare bancara (leveraged buyouts) sa urce in 2015, in conditiile scaderii generalizate a dobanzilor. Nu in ultimul rand, o serie de tranzactii ar putea aparea si in sectorul energetic, unde, in contextul scaderii pretului la petrol, multi investitori isi reconsidera plasamentele pe care le au deja in acest domeniu.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri