Aurul se scumpeste puternic dupa primele rezultate privind Brexit, cu 7,2%, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, iar pretul petrolului a cazut cu 4% in tranzactiile asiatice, relateaza News.ro.

Cotatia aurului cu livrare imediata a avansat cu 7,2%, la 1.347,58 dolari pe uncia, cel mai ridicat nivel atins din martie 2014, fiind tranzactionat la Singapore la 1.347,48 dolari pe uncia. ”Aurul va fi activul sigur preferent, in urma unui rezultat pentru iesire”, a declarat Barnabas Gan, analist la compania Oversea-Chinese Banking din Singapore, care estimeaza ca pretul ar putea urca la 1.400 dolari uncia.

Cotatiile aurului vor fi volatile pana rezultatul final al referendumului, considera Gan. Voturile au fost numarate in 306 din 382 de regiuni, aratand 12,9 milioane pentru iesire si 12,1 milioane pentru ramanere. Pana la finalizarea numararii voturilor, ziua va fi volatila pentru aur, in special daca votul va fi strans, a spus Shane Oliver, director pentru strategie de investitii in Sydney la compania AMP Capital Investors.

Petrolul scade cu peste 4% in Asia, din cauza Brexit

Preturile petrolului sunt in scadere cu peste 4% in tranzactiile asiatice, dupa ce rezultatele partiale ale referendumului din Marea Britanie indica iesirea tarii din Uniunea Europeana, relateaza Reuters. Petrolul de referinta pe piata americana este in declin cu 2,4 dolari, la 47,71 dolari pe baril.

Cotatia petrolului Brent este in scadere cu 2,39 dolari, la 48,52 dolari pe baril. Ambele contracte au crescut puternic joi, pe fondul optimismului investitorilor ca britanii vor opta pentru ramanerea in UE.

Citeste si:
Institutul Cantacuzino nu va putea produce vaccin mai devreme de 7...
Seful Institutului...

Pe masura ce au aparut primele rezultate ale votului, dolarului a scazut sub 100 de yeni pe unitate, pentru prima oara din noiembrie 2013, in timp ce lira s-a prabusit cu 8,5%. Dupa numararea a circa jumatate din voturi, tabara Brexit conduce, cu 52% din voturi, in timp ce sustinatorii ramanerii in UE numai 48% din voturi.

Sursa foto: wsf-s_Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Marea Britanie inchide usa instalatorilor polonezi si constructorilor romani
Setari Cookie-uri