“Desi este un fapt fara precedent pentru Marea Britanie, nu vedem niciun impact material pentru Fond. Din perspectiva portofoliului, Fondul nu are investitii in Marea Britanie si nici vreo alta expunere materiala indirecta la economia Marii Britanii. Fondul va continua sa fie listat pe Bursa de Valori de la Londra, iar investitorii vor putea in continuare sa investeasca in Fond prin GDR-uri”, a declarat Greg Konieczny (foto), managerul Fondul Proprietatea si vicepresedinte executiv, Templeton Emerging Markets Group.

Acesta a mai adaugat ca ar putea exista modificari in privinta statutului sucursalei din Bucuresti a Franklin Templeon, care este o entitate afiliata unei companii reglementata in Marea Britanie.

“Manager de Fond si Administrator Unic este Franklin Templeton Investment Services S.A.R.L. din Luxemburg. Delegatul sau – Managerul de Investitii, Franklin Templeton Investment Management Limited Bucharest Branch – este o sucursala a unei companii reglementate in Marea Britanie si ar putea fi nevoie sa reevaluam acest aranjament, dar este inca mult prea devreme pentru a sti daca va fi necesar.

Citeste si:

Ca urmare a deciziei de a iesi din UE, va avea loc o perioada lunga de negocieri, asteptate sa dureze cel putin doi ani, iar Marea Britanie va ramane membru al UE si isi va pastra toate drepturile associate in aceasta perioada. Vom monitorizara si gestiona acest aspect pe masura ce lucrurile evolueaza”, a mai adaugat Konieczny.

Fondul Proprietatea este listat atat pe Bursa de Valori Bucuresti, cat si pe Bursa din Londra, unde investitorii pot tranzactiona certificatele de depozit (GDR – Global Depositary Receipt) emise de companie

Vineri, la ora 12:40, actiunile Fondul Proprietatea scadeau pe Bursa de Valori Bucuresti cu 2,7%, o evolutie mai buna decat tendinta generala a pietei, care scadea cu 3,1% (indicele BET-XT). O actiune Fondul Proprietatea era tranzactionata la un pret de 0,684 lei, compania fiind astfel evaluata la 7,5 mld. lei.