Valoarea tranzactiilor facute pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a urcat cu 5,5% in primul semestru, anunta reprezentantii pietei locale, care tin sa remarce “pozitionarea excelenta” a BVB in conditiile in care la nivel global a fost inregistrata o scadere de 24% a lichiditatii. Cresterea pietei locale a venit in conditiile unei tranzactii speciale realizata de Fondul Proprietatea (FP).

Potrivit unui raport al Federatia Mondiala a Burselor, valoarea tranzactiilor facute la nivel global in primul semestru a scazut cu 24%, pana la 44,9 trilioane, in vreme ce numarul tranzactiilor s-a diminuat cu 6,9%.

Pe Bursa de Valori Bucuresti lichiditatea totala din primele sase luni ale acestui an a ajuns la 4,24 mld. lei, dupa o crestere de 5,5%. Evolutia de pe piata locala a venit in conditiile in care Fondul Proprietatea a vandut in aprilie toate actiunile pe care le mai detinea la Romgaz, printr-un plasament privat accelerat in valoare de 541 mil. lei (120 mil. euro). Aceasta tranzactie a dublat practic rulajul care se inregistreaza intr-o luna normala pe Bursa de Valori Bucuresti.

Raportul Federatiei Mondiale a Burselor mai arata ca numarul listarilor s-a redus cu 48,9% la nivel mondial in primul semestru, in vreme ce nivelul intrarilor de capital pe burse a scazut cu 31,4%.

Citeste si:
"De la etajul 50 in New York, caderea Guvernului nu se simte"
Brokerii si managerii de...
Sursa foto: Shutterstock / Valeri Potapova

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Bursa de Valori Bucuresti trece de maximul ultimilor 12 ani
Setari Cookie-uri