O persoana a subscris in medie obligatiuni in valoare totala de 32.500 lei, cu mult peste valoarea minima de 100 lei necesara achizitiei unui singur tilu. Oferta a inregistrat 22.601 ordine.

Persoanele fizice interesate de cumpararea titlurilor de stat ale editiei Centenar, au putut subscrie pana la sfarsitul saptamanii trecute, cu respectarea plafonului maxim de 100.000 de lei pentru un singur investitor. Desi initial valoarea totala a ofertei era de doar 100 mil. lei, MFP a decis sa satisfaca intreaga cerere. Dobanda este de 2,15% pe an si se va incasa anual, astfel ca pentru un titlu de 100 lei, posesorul primeste in contul pe care l-a indicat 2,15 lei pe an.

Titlurile sunt listate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), astfel ca detinatorii care vor sa isi vanda obligatiunile pana la atingerea maturitatii vor putea sa faca acest lucru direct pe piata de capital. Pretul de listare al unui titlu este de 100 de lei, insa acesta poate fluctua pe bursa, devenind mai mare sau mai mic.

Citeste si:

Prin aceasta emisiune de titluri de stat, Ministerul Finantelor Publice marcheaza Centenarul Unirii. Titlurile de stat care vor avea scadenta in anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. Dobanzile si castigurile de capital (dintr-o eventuala vanzare pe bursa la un pret mai mare) realizate din detinerea si tranzactionarea titlurilor emise de stat prin Ministerul Finantelor Publice sunt venituri neimpozabile.

Statul va organiza o loterie aniversara in 2018, in cadrul careia 100 de persoane care detin titluri vor castiga cate un premiu de 1.000 de lei, indiferent de numarul de titluri pe care il detin.

Sursa foto: Shutterstock