Cele mai bune dividende de anul viitor se contureaza a fi distribuite de transportatorul de titei Conpet Ploiesti (COTE) si de Romgaz Medias (SNG), potrivit unor estimari facute de analistii casei de brokeraj Intercapital Invest pe baza rezultatelor financiare semestriale anuntate de companiile de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Ambele companii sunt asteptate sa distribuie din profitul anului 2016 dividende ale caror randamente vor ajunge la 10-11%. Transgaz, Transelectrica si Electrica sunt urmatoarele in topul celor mai mari dividende estimate, cele trei companii de utilitati avand potentialul de a genera castiguri de 7% pentru investiori.

Ultimele pe lista sunt Petrom si Nuclearelectrica, ambele insa cu randamente nesemnificative, de 1-2%. “De altfel, in cazul ultimelor doua, consideram ca sunt sanse mici de distributie de dividende avand in vedere rezultatele slabe asteptate”, mentioneaza Daniela Ropota, sefa departamentului de analiza al Intercapital Invest.

Citeste articolul integral pe Wall-Street PRO.

Sursa foto: Shutterstock / Romolo Tavani

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri