Romania este cea mai atractiva piata de frontiera din Europa de Est, considera Greg Konieczny managerul Fondul Proprietatea si vicepresedinte executiv Templeton Emerging Markets Group. Konieczny a fost intervievat de Mark Mobius, presedinte executiv, Templeton Emerging Markets Group.

“Dintre pietele de frontiera din Europa de Est, cea mai atractiva din punctul nostru de vedere este Romania. Exista chilipiruri din punct de vedere al evaluarilor, randamente ridicate ale actiunilor si perspective bune pentru oferte publice initiale ale unor companii de stat, dar si private”, a declarat Greg Konieczny, pe blogul lui Mark Mobius.

(Echipa nationala de fotbal de juniori a Poloniei, 1983. Greg Konieczny se afla in randul din spate, in stanga antrenorului)

Vicepresedinte executiv Templeton Emerging Markets spune ca Rusia si Turcia au redevenit interesante pentru grupul american.

Rusia a avut de suferit in urma conflictului militar cu Ucraina si a sanctiunilor internationale care au urmat, suprapuse tendintei de scadere a pretului petrolului. Pretul petrolului si-a revenit putin anul acesta, ceea ce ar trebui sa ajute bugetul de stat si deficitul de cont curent al Rusiei.Totusi, observam oportunitati de investitii foarte limitate in sectorul de petrol si gaze din Rusia, din cauza implicarii puternice a statului. Suntem mult mai optimisti in legatura cu perspectivele sectoarelor IT si de consum, care pot beneficia de imbunatatirea economiei rusesti”, mentioneaza Konieczny.

Acesta vorbeste in interviu si despre inceputul carierei sale in Polonia, unde si-a inceput cariera ca broker, fiind ulterior recrutat de Mark Mobius in echipa Fraklin Templeton. Greg Konieczny a jucat in anii ’80 si in echipa de fotbal de juniori a Poloniei, insa a renuntat la acest sport dupa o accidentare.

Cititi interviul complet pe blogul lui Mark Mobius.

Sursa foto: Fondul Proprietatea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri