Johan Meyer (foto) a fost numit in functia de Co-CEO al sucursalei din Bucuresti a Franklin Templeton (FTIML) si va ocupa totodata si functia de co-Manager de portofoliu al Fondul Proprietatea (FP). Sud-africanul va sprijini activitatea lui Greg Konieczny, managerul FP, care a preluat recent functia de director de strategii de specialitate in cadrul Templeton Emerging Markets Group.

Noua functie a lui Konieczny presupune si supravegherea operatiunilor de private equity ale grupului.

„Analizam in mod constant alocarea functiilor de management de portofoliu si evaluam modalitatile de a pune in valoare cele mai bune abilitati investitionale, cu accent pe dezvoltarea leadership-ului in cadrul Templeton Emerging Markets Group. Din aceasta perspectiva, Johan aduce Fondului Proprietatea o experienta de peste 12 de ani in sectorul investitiilor pe pietele emergente si am incredere deplina in calitatile sale, avand in vedere progresul extraordinar al carierei sale in cadrul companiei noastre”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group.

Anterior noului sau rol in Romania, Johan Meyer a fost vice presedinte, managing director Africa de Sud si director de strategie pentru Africa in cadrul Templeton Emerging Markets Group. Din sediul de la Cape Town, acesta a fost responsabil de stabilirea strategiei generale pentru regiunea respectiva. In trecut, Johan Meyer a fost membru al echipei de administrare a Templeton Frontier Funds, cu investitii in companii romanesti.

Sud-africanul detine o diploma de licenta in comert si a urmat studii postuniversitare in domeniul economiei la Universitatea din Pretoria.

Citeste si:
BVB a câștigat 3,5 mld. de lei din capitalizare săptămâna aceasta
Bursa de la București a...

Sursa foto: Shutterstock, Franklin Templeton

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri