Johan Meyer (foto) a fost numit in functia de Co-CEO al sucursalei din Bucuresti a Franklin Templeton (FTIML) si va ocupa totodata si functia de co-Manager de portofoliu al Fondul Proprietatea (FP). Sud-africanul va sprijini activitatea lui Greg Konieczny, managerul FP, care a preluat recent functia de director de strategii de specialitate in cadrul Templeton Emerging Markets Group.

Noua functie a lui Konieczny presupune si supravegherea operatiunilor de private equity ale grupului.

„Analizam in mod constant alocarea functiilor de management de portofoliu si evaluam modalitatile de a pune in valoare cele mai bune abilitati investitionale, cu accent pe dezvoltarea leadership-ului in cadrul Templeton Emerging Markets Group. Din aceasta perspectiva, Johan aduce Fondului Proprietatea o experienta de peste 12 de ani in sectorul investitiilor pe pietele emergente si am incredere deplina in calitatile sale, avand in vedere progresul extraordinar al carierei sale in cadrul companiei noastre”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group.

Anterior noului sau rol in Romania, Johan Meyer a fost vice presedinte, managing director Africa de Sud si director de strategie pentru Africa in cadrul Templeton Emerging Markets Group. Din sediul de la Cape Town, acesta a fost responsabil de stabilirea strategiei generale pentru regiunea respectiva. In trecut, Johan Meyer a fost membru al echipei de administrare a Templeton Frontier Funds, cu investitii in companii romanesti.

Sud-africanul detine o diploma de licenta in comert si a urmat studii postuniversitare in domeniul economiei la Universitatea din Pretoria.

Sursa foto: Shutterstock, Franklin Templeton

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri