Johan Meyer il va inlocui de la 1 aprilie 2018 pe Greg Konieczny la conducerea Fondul Proprietatea (FP), sud-africanul urmand sa ocupe functia de manager de portofoliu principal al Fondului. De cealalta parte, Konieczny va ocupa functia de director al departamentului speciality strategies din cadrul Templeton Emerging Markets Group si va renunta la responsabilitatile legate de managementul FP.

Din 1 noiembrie 2016, Johan Meyer a impartit responsabilitatile manageriale cu Greg Konieczny, in calitate de co-manager de portofoliu

"Suntem foarte increzatori ca Fondul se va afla in continuare pe maini foarte bune, tinand cont de angajamentul puternic si dedicarea demonstrate de Johan in ultimul an pentru a genera valoare la Fond. Mai mult decat atat, Johan poseda excelente aptitudini de lider, expertiza vasta in domeniul fondurilor de investitii, intelegere a pietei locale si experienta profesionala solida, care sunt extrem de valoroase pentru a conduce eforturile noastre in Romania si pe plan international", a declarat, intr-un comunicat de presa, Sorin Mindrutescu, presedintele Comitetului Reprezentantilor Fondului Proprietatea.

Johan Meyer s-a alaturat Franklin Templeton Investments in 2004. Anterior rolului sau in Romania, acesta a ocupat pozitia de director executiv Africa de Sud, respectiv de director al departamentului Africa Strategy din cadrul Templeton Emerging Markets Group. Meyer este absolvent al Universitatii din Pretoria, fiind licentiat in comert si detinand un master in economie.

Condusa de Johan Meyer, echipa Franklin Templeton Bucuresti, alcatuita din cinci analisti de investitii locali, este la randul sau sprijinita de platforma globala a Franklin Templeton, ce include experienta si resursele unor talente investitionale globale, cu peste 50 de profesionisti in investitii in piete emergente in 20 de birouri la nivel global, cu peste 28 de miliarde USD active administrate.

Sursa foto: Fondul Proprietatea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri