JPMorgan vede o scadere de 6% pe S&P 500 pana la finalul anului

Amplificarea volatilitatii din piete si cresterea dobanzilor la obligatiunile cu maturitati indelungate vor mari riscurile pentru Bursa de la New York si companiile din indicele S&P 500, considera seful JPMorgan pe strategie piete de capital SUA, Dubravko Lakos-Bujas.

JPMorgan anticipeaza ca S&P 500, unul dintre principalii indici ai bursei americane, va inchide anul la un nivel de 2.000 de puncte, cu aproximativ 6% mai putin fata de cotatiile actuale, scrie CNBC. Estimarea JPMorgan este cea mai pesimista facuta de una dintre marile banci de pe Wall Street in prezent.

Lakos-Bujas considera ca dupa doua luni de volatilitate foarte redusa pe bursa, investitorii au intrat intr-o stare de acalmie, iar o revenire a volatilitatii ar putea duce la vanzari semnificative de actiuni.

Iesirile de capital nu ar avea loc imediat, spune Dubravko Lakos-Bujas, insa un val initial de vanzari ar putea sa se amplifice din cauza cresterii aversiunii fata de risc si formarii unui sentiment negativ in piata. Investitorii sunt deja precauti iar evaluarile actiunilor sunt deja generoase. “As astepta o serie de corectii, dupa care as incerca sa profit de acestea”, a mai adaugat reprezentantul JPMorgan.

Recenta crestere a randamentelor la titlurile de stat pe termen lung reprezinta un alt motiv de ingrijorare, deoarece ar putea sa ii faca pe investitori sa se retraga de pe actiunile ce ofera dividende, care anterior erau considerate un inlocuitor pentru obligatiuni, avand in vedere dobanzile mici.

Citeste si:
Bogaţii lumii sunt din ce în ce mai interesaţi de aur
Bogaţii lumii sunt din ce în...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri