"OMV Petrom intentioneaza in prezent, in absenta unor evolutii nefavorabile pe piata externa, sa propuna un dividend de minimum 30% din profitul net al anului 2016, in cazul in care este acoperit integral din fluxul de trezorerie extins disponibil inainte de plata dividendelor”, se mentioneaza intr-un anunt al companiei.

Compania mentioneaza ca precizarea anterioara nu trebuie considerata o modificare a politicii de dividende existente, care va ramane neschimbata, ci doar o detaliere a principiilor generale, aplicabila doar anului 2016.

“OMV Petrom intentioneaza sa asigure actionarilor o rentabilitate competitiva pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv prin plata unui dividend atractiv, cu conditia mentinerii unei pozitii financiare puternice care sa ii permita Societatii sa finanteze necesarul de investitii, si a aprobarii adunarii generale a actionarilor”, mai spun oficialii Petrom.

Citeste si:

Producatorul de petrol a anuntat pentru 2015 prima pierdere de la privatizare, de 690 mil. lei, comparativ cu un profit de 2,1 mld. lei in 2014. Compania nu a distribuit dividende anul acesta.

Actiunile Petrom cresteau cu 1,6% la deschiderea sedintei de tranzactionare de marti, inregistrand astfel o evolutie semnificativ mai buna decat restul companiilor de pe Bursa de Valori Bucuresti, care, per ansamblu, stagnau.