Petrom anunta dividende anul viitor, daca situatia din piata petrolului nu explodeaza

Petrom (SNP) va distribui cel putin 30% din profitul net de anul acesta sub forma de dividende, daca nu va intampina probleme de flux de numerar si daca piata internationala a petrolului nu va trece printr-o serie de evenimente nefavorabile.

"OMV Petrom intentioneaza in prezent, in absenta unor evolutii nefavorabile pe piata externa, sa propuna un dividend de minimum 30% din profitul net al anului 2016, in cazul in care este acoperit integral din fluxul de trezorerie extins disponibil inainte de plata dividendelor”, se mentioneaza intr-un anunt al companiei.

Compania mentioneaza ca precizarea anterioara nu trebuie considerata o modificare a politicii de dividende existente, care va ramane neschimbata, ci doar o detaliere a principiilor generale, aplicabila doar anului 2016.

“OMV Petrom intentioneaza sa asigure actionarilor o rentabilitate competitiva pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv prin plata unui dividend atractiv, cu conditia mentinerii unei pozitii financiare puternice care sa ii permita Societatii sa finanteze necesarul de investitii, si a aprobarii adunarii generale a actionarilor”, mai spun oficialii Petrom.

Producatorul de petrol a anuntat pentru 2015 prima pierdere de la privatizare, de 690 mil. lei, comparativ cu un profit de 2,1 mld. lei in 2014. Compania nu a distribuit dividende anul acesta.

Citeste si:
OMV Petrom, venituri de 6 MLD. lei în primul trimestru
OMV Petrom a raportat...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Actiunile Petrom cresteau cu 1,6% la deschiderea sedintei de tranzactionare de marti, inregistrand astfel o evolutie semnificativ mai buna decat restul companiilor de pe Bursa de Valori Bucuresti, care, per ansamblu, stagnau.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri