Banca Internationala pentru Investitii (IIB) a atras 300 mil. lei, printr-o emisiune de obligatiuni, cu o maturitate de trei ani si o dobanda de 3,4% pe an. Obligatiunile vor fi listate joi pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Aceasta este a treia emisiune de obligatiuni IIB in Uniunea Europeana si al doilea plasament in Romania, in lei, potrivit unui anunt al BVB. Emisiunea a fost suprasubscrisa de peste doua ori, fiind intermediata de BT Capital Partners.

Noua emisiunea a atras investitori institutionali, inclusiv fonduri de investitii si de pensii, companii de asigurari si brokeraj, precum si alti investitori, din Romania, Germania, Austria, Croatia si Cehia. In 2015, banca a emis obligatiuni de 111 mil. lei, la o dobanda de 4,1% pe an.

Institutia financiara a fost infiintata in 1970, iar in perioada post-sovietica a avut o activitate redusa. In prezent, banca are noua membri, respectiv Cehia, Ungaria, Mongolia, Bulgaria, Cuba, Romania, Federatia Rusa, Slovacia si Vietnam. Polonia si Ungaria au cerut retragerea din institutia financiara internationala in 1999, respectiv 2000, procedura fiind finalizata in 2012. Ungaria a cerut sa fie readmisa anul trecut, procedeurile fiind finalizate in mai 2015.

Citeste si:
IIB listeaza noi obligatiuni pe Bursa de Valori Bucuresti
IIB listeaza noi obligatiuni...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri