Casa de avocatura Filip & Company a asistat Banca Internationala de Investitii (IIB) in legatura cu cea de-a cincea si cea mai mare emisiune de obligatiuni denominate in lei inregistrata de respectivul emitent la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), aceasta fiind si a treia emisiune de obligatiuni cu rata fixa desfasurata in Romania de catre IIB.

Obligatiunile emise de Banca Internationala de Investitii au avut o valoare totala de 500 milioane lei, o rata fixa a dobanzii de 3,98% (cea mai mica rata a dobanzii pentru Banca Internationala de Investitii intr-o astfel de emisiune) si o scadenta de 3 ani. Subscrierile au fost facute de 18 investitori institutionali iar investitorii offshore au subscris aproximativ 12% din marimea emisiunii.

„Emitentii frecventi ca IIB sunt motorul care imping inainte piata de capital, se bucura de increderea investitorilor si astfel pot fi inovatorii si deschizatorii de drumuri”, a declarat Alexandru Birsan (foto), partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company a fost coordonata de Alexandru Birsan, partener, alti membri-cheie ai echipei fiind Olga Nita (counsel) si Roxana Diaconu (associate).

Filip & Company este una dintre cele mai active case de avocatura din domeniul pietelor financiare si de capital de pe piata din Romania.

Citeste si:
Bursa de Valori Bucuresti trece de maximul ultimilor 12 ani
Bursa de Valori Bucuresti...

Emisiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania (TLV), alaturi de ING Bank Romania.

Sursa foto: Filip & Company

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Petrecere ca inainte de criza pe bursa romaneasca