Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, refuza sa-si dea demisia din functia de conducere a autoritatii, deoarece considera ca si-a indeplinit bine mandatul, iar presedintele Comisiei Economice a Camerei Deputatilor, deputatul PSD Mihai Tudose, a anuntat ca demareaza procedurile legale pentru demiterea sefului ASF.

"Imi asum ce am facut in acesti doi ani. Au fost adoptate patru legi. Dupa adoptarea acestor legi s-au facut cu excese. Nu existe solutii miracol. Daca nu as fi eu, oricine altcineva ar fi aici, trebuie sa treca prin asta. (…)Eu nu am facut nimic ce nu trebuia facut”, a afirmat Negritoiu, citat de news.ro.

Potrivit lui Mihai Tudose, toti membrii comisiei i-au cerut demisia de onoare lui Misu Negritoiu.

“In contextul in care acesta refuza, mergem cu procedurile mai departe cu comisiile reunite. Acesta vor face un acord comun si vor solicita plenului acest vot de demitere. Va dura o luna-doua”, a spus Tudose.

Seful Comisiei economice i-a reprosat lui Misu Negritoiu performnata slaba la conducerea ASF.

“Toti actorii sunt nemultumiti. In paralel cu o noua conducere, va trebui ca si Parlament, sa amendam ordonanta care este pe traseu, privind RCA-ul, sau trebuie amendata cu un text nou de lege care sa raspunda nevoilor din piata”, a completat Tudose.

In cadrul audierii ASF convocate de PSD la Comisia Economica a Camerei Deputatilor, luni, presedintele ASF s-a aparat de acuzatii, sustinand ca primele RCA maxime pe care le-a propus autoritatea sunt cu mult sub cele din tarile vecine.

“Ne-am hotarat sa punem mai mare presiune pe cheltuielille de achizitie si administrare. Am intervenit destul de brutal pentru a ajunge la un nivel suportabil”, a afirmat Negritoiu.

Misu Negritoiu a ajuns presedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv in parlament numirea sa. Negritoiu a venit la conducerea ASF in locul lui Dan Radu Rusanu, care si-a dat demisia de la sefia autoritatii din arestul politiei, in martie 2014, in conditiile in care era arestat pentru 30 de zile in dosarul Carpatica - ASF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri