RCS&RDS a emis miercuri obligatiuni de 350 mil. euro, cu dobanda anuala de 5%

Cable Communications Systems N.V. si RCS & RDS S.A. au finalizat o emisiune de obligatiuni in valoare de 350 milioane euro si un imprumut sindicalizat in valoare de pana la 1,68 miliarde lei.

Obligatiunile au o valoare de 100.000 de euro per titlu, scadenta in 2023 si un cupon anual de 5%. Data de 26 octombrie 2016 este stabilita ca data de emisiune a obligatiunilor, acestea urmand sa fie admise ulterior la tranzactionare pe Bursa de Valori din Irlanda (Irish Stock Exchange), pe piata Global Exchange.

Casa de avocatura internationala Freshfields Bruckhaus Deringer a acordat asistenta juridica emitentului si RCS & RDS cu privire la legile din jurisdictiile SUA, Marea Britanie, Olanda si Spania, in vreme ce casa romaneasca de avocatura PeliFilip a acordat asistenta juridica in legatura cu refinantarea imprumuturilor existente ale acestora.

Sumele obtinute ca urmare a celor doua operatiuni de finantare au fost folosite pentru rambursarea anticipata a obligatiunilor in valoare totala de 450 milioane euro emise de Cable Communications Systems in 2013, precum si a unor facilitati cu contractate de RCS & RDS S.A. in 2015 si, respectiv, 2016. Sumele ramase disponibile dupa efectuarea rambursarilor sus-mentionate vor fi folosite pentru finantarea activitatilor curente ale RCS & RDS S.A.

Citeste si:
Compania mamă a RCS&RDS, venituri de 1,2 miliarde de euro în 2019
Compania mamă a RCS&RDS,...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri