Profesionistii in Investitii: Ce a adus sezonul raportarilor financiare pe bursa si ce urmeaza

La finalul sezonului raportarilor financiare aferente trimestrului al treilea pe bursa, s-a remarcat o evolutie peste asteptari a sectorului bancar si o scadere pe utilitati. Am dezbatut ce inseamna aceste evolutii, dar si ce urmeaza pe piata de capital la finalului anului si in 2017, cu Octavian Dragolea, directorului sucursalei din Bucuresti al IFB Finwest, in emisiunea Profesionistii in Investitii.

“Bancile au evoluat foarte bine, chiar peste asteptari. La inceputul anului erau mai multe voci care spuneau ca anul acesta bancile vor avea viata grea, dar nu a fost asa. S-au inregistrat rezultate surprinzatoare pentru acest sector. Utilitatile au scazut, acolo este o problema si de sezonalitate, nu au fost nici evenimente majore sau intrati de consumatori noi, au scazut si preturile la materii prime. Toate aceste lucruri au diminuat din rezultatele financiare la trimestrul al treilea, dar nu ingrijorator de mult”, a declarat Octavian Dragolea.

In viitorul apropiat, brokerul se asteapta ca bancile sa continue cresterea si sectorul de utilitati sa se regleze dupa publicarea rezultatelor anuale finale sau preliminare.

Setari Cookie-uri